Sivuston uutiset

Kysy energiatodistuksista - Neuvontapalvelu vastaa

 
Picture of Peltoharju Hilkka
Kysy energiatodistuksista - Neuvontapalvelu vastaa
by Peltoharju Hilkka - torstai, 3 huhtikuu 2008, 2:35
 

Motiva Oy ja ympäristöministeriö tiedottavat:
Kysy energiatodistuksista Neuvontapalvelu vastaa

Motiva Oy ja ympäristöministeriö ovat avanneet neuvontapalvelun, joka vastaa kuluttajien kysymyksiin rakennusten energiatodistuksista. Neuvontapalvelu on osa laajempaa energiatodistuksiin liittyvää tiedotuskampanjaa, joka julkistettiin tänään Oma Koti 08 -messuilla Helsingissä.

"Neuvontapalvelu auttaa kuluttajia saamaan tarvitsemaansa tietoa helposti ja nopeasti. Näin palvelu tukee energiatodistuksen hyödyntämistä ja energiatehokkuuden parantamista. Tavoitteena on, että rakennusten ostajat tai vuokraajat ottaisivat valintakriteerikseen myös rakennuksen energiankulutuksen. Tällöin rakennuksen omistajan on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota rakennuksen energiatehokkuuteen", toteaa asuntoministeri Jan Vapaavuori.

Puhelinpalvelu on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 9-12, ja kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse tai verkon kautta. Neuvontapalvelun verkkosivut ovat osoitteessa www.motiva.fi/energiatodistus.

Energiatehokas rakennus puhdasta säästöä

Neuvontapalvelu on osa laajempaa energiatodistuksia koskevaa tiedotuskampanjaa. Kampanjan tavoitteena on kertoa sekä kuluttajille sekä asumisen ammattilaisille isännöitsijöille, kiinteistönhoitajille, taloyhtiöiden hallituksille ja kiinteistöhallinnasta vastaaville mikä energiatodistus on, milloin todistus tarvitaan, mistä todistuksen saa ja mitä hyötyä siitä on. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aina. Mitä vähemmän energiaa rakennus kuluttaa, sitä pienempi energialasku on.

Tiedotuskampanjasta vastaa Motiva Oy ympäristöministeriön toimeksiannosta. Kampanjan aikana energiatodistuksista viestitään eri tavoin, ja energiatodistuksia käsitellään eri yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien järjestämissä tilaisuuksissa. Lisäksi energiatodistukset ovat esillä muun muassa Vaasan asuntomessujen messutaloissa.

Lisätietoja:

johtava asiantuntija Tapio Jalo, Motiva Oy, puh. 0424 281 237, tapio.jalo@motiva.fi
viestintäpäällikkö Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy, puh. 0424 281 206, kirsi-maaria.forssell@motiva.fi
tiedottaja Anne Koskela, ympäristöministeriö, puh. 020 490 7805, anne.koskela@ymparisto.fi

Kysy energiatodistuksista -neuvontapalvelu
puhelin: 0424 281 291 (ti ja to klo 9-12)
sähköposti: energiatodistus@motiva.fi
verkko: www.motiva.fi/energiatodistus